More

  Artisti italian sjellë fytyrën reale të Aleksandrit të Madh

  Alesandro Tomasi është një artist italian, pasioni i të cilit është historia antike. Ai ka arritur të sjellë piktura që paraqesin portrete të njerëzve të shquar të antikitetit.

  Duke studiuar imazhet në monedha dhe statuja, Tomasi ka paraqitur atë që quhet kopja më e arrirë e Aleksandërit të Madh.

  I njohur ndër Shqiptarët si Leka i Madh, Aleksandri ka qenë biri i mbretit Filip II i Maqedonisë dhe i princeshës ilire, Olimpia.

  Tomasi rindërton imazhet e njerëzve të shquar antikë, grekë e romakë edhe duke u bazuar dhe në përshkrimet mbi për personazhet.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu