More

  Besa Shahini kërkesë Serbisë, vendosja e librave shqip detyrim për shkollat serbe

  Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Znj. Besa Shahini është takuar në Bujanoc të Serbisë me homologun e saj Z. Mladen Šarčević, Ministër i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik në Republikën e Serbisë.

  Të pranishëm në takim kanë qenë gjithashtu Kryetari i Zyrës së Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës Z. Zoran Stanković, Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Serbi Z. Ragmi Mustafa dhe Ambasadori Shqiptar në Serbi Z. Ilir Boçka.

  Gjatë takimit, u diskutua problematika e mungesës së librave shkollorë në gjuhën shqipe në Serbi. Në këtë kuadër, Ministrja Shahini shprehu mundësinë e përdorimit të teksteve tona që përdoren në shkollat e Shqipërisë, pasurimin e bibliotekave shkollore me libra në gjuhën shqipe, si dhe ofroi gjithë ekspertizën e nevojshme kurrikulare të Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë (MASR).

  Oferta e Ministres Shahini u pranua në parim, ndërsa tani në vijim ngelet të detajohet edhe realizimi teknik i planit në mënyrë që të ketë arsim më cilësor për të gjithë shqiptarët në Serbi.
  Gjatë vizitës, Ministrja Besa Shahini vizitoi edhe një shkollë fillore në Bujanoc.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu