Categories: Aktualitet

Eksodi i emigrantëve, Greqia do të marrë 480 roje shtesë për të mbrojtur kufirin

Greqia do të rekrutojë 480 roje kufitare shtesë me qëllim mbajtjen nën kontroll të emigrantëve. Gjykata Kushtetuese e vendit miratoi dekretin e Presidentit që parashikon një rritje prej 480 të numrit të posteve organike në rojet kufitare.


Shtimi i personelit ka për qëllim mbrojtjen efektive të Qendrave të Paraburgimit të Para-Nisjes për të Huajt që veprojnë në Attica, Corinth, Xanthi dhe Drama, ku mbahen emigrantë të paligjshëm.


Sipas projekt-dekretit, kostoja e punësimit të 480 rojeve të reja kufitare arrin në 8,536,224 euro dhe do të mbulohet nga pjesa e bashkëfinancuar e programit të investimeve publike.

Zyrtarët e shtetit thanë se ishte e domosdoshme të punësohen 480 roje kufitare, sepse nga njëra anë do të ndihmojë në trajtimin e fenomenit të emigracionit-refugjatëve, dhe nga ana tjetër do të lirojë nga kjo përgjegjësi policët profesionistë të angazhuar në këtë mision.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ja pse kamomili konsiderohet si bima e shenjtë

Kamomili është një bimë mjekësore shumë e njohur e përdorur që në kohët e lashta,…

4 days ago

Çfarë ju ndodh nëse flini më shumë se zakonisht

Gjumi të bën më të bukur. Është një fakt i vërtetuar nga shkenca. Rezultati i…

4 days ago

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë…

4 days ago

9 ushqime që mund ti hani pa frikë nëse keni uri natën

Për disa njerëz të ngrënit gjatë natës është një makth dhe për disa, kjo është…

4 days ago

Njihuni me disa përfitime shëndetësore për trupin tuaj kur agjëroni

Agjërim do të thotë të heqësh dorë me dëshirë nga konsumi i disa ose të…

4 days ago

Shtatë zakonet e njerëzve më të lumtur në botë

Nuk ka kohë më të mirë se sa tani për të menduarit në lidhje me…

4 days ago