Categories: Teknologji

Facebook dëshiron që çdo dyqan fizik të ketë një prezencë online

Facebook dhe Instagram bënë ditën e sotme lëvizjen e tyre më të madhe në blerjet online duke prezantuar Facebook Shops.

Përmes kësaj platforme bizneset mund të shndërrojnë faqet e tyre të Facebook dhe Instagram në dyqane online për ndjekësit dhe fansat e tyre.

Facebook thotë se kjo platformë do të ndihmojë bizneset të përballojnë rënien ekonomike të Covid-19. Lançimi i platformës ka filluar nga dita e sotme dhe është lëvizja më e madhe e kompanisë në e-commerce.

Me Facebook Shops, pronarët e bizneseve mund të krijojnë një seksion të dedikuar ku të shesin produktet e tyre. Listimet e produkteve do të çojnë blerësit tek uebsajti i biznesit.

Pronarët e dyqaneve do të mund të komunikojnë me konsumatorë në Messenger, WhatsApp dhe Instagram Direct nga Facebook Shops për produkte specifike.

Instagram, ku Facebook ka shtyrë në mënyrë agresive planet e-commerce, do të ofrojë një hapësirë të dedikuar për blerjet quajtur Instagram Shop.

Madje synon të integrojë opsionin e blerjes së produkteve direkt në Instagram Live. Së fundit rrjeti social Facebook do të integrojë programe besnikëri në Facebook Shops ku pronarët e dyqaneve mund të gjurmojnë dhe menaxhojnë pikët e fituara dhe shpërblimet nga blerjet e konsumatorëve. /PCWorld Albanian

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

12 hours ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

15 hours ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

3 days ago

Gjuha shqipe është themeli i tezës së autoktonisë së shqiptarëve

Gjuha ka qenë e mbetet një nga treguesit më parësor në formimin dhe natyrisht edhe…

3 days ago

Gjirokastra – E vërteta e emrit të saj – Etimologji

Fillimet e këtij qyteti të lashtë historik mendohet nga historianët e shumtë të jetë pas…

3 days ago

Përse Flamuri Kombëtar grek nuk i përket asnjë simboli të lashtë historik?

Grekët ishin një fis pellazg? Në se po, atëhere le të heshtin dhe të pranojnë…

4 days ago