More

  FOTO/ Mjekët britanikë në alarm: Sindromë e panjohur nga Covid-19 te fëmijët

  Një sidromë e rëndë, deri tani e panjohur dhe që i atribuohet është përhapur te të rinjtë. Pak raste, por mjaftueshëm për të ngritur alarmin në spitalet e Britanisë së Madhe. Alarmi u lëshua fillimisht nga revista mjekësore Health Service Journal, pasi fëmijë të ndryshëm janë shtruar në terapi intensive për shkak të një gjendjeje inflamatore të enëve të gjakut. Janë simptoma që mund të jenë të lidhura me Covid-19.

  “Në 3 javët e fundit, në të gjithë Londrën dhe në disa rajone të tjera të Britanisë së Madhe ka një shtim evident të fëmijëve të të gjitha moshave që paraqesin një gjendje inflamatore shumë-sistematike që kërkon kura intensive” – thuhet në një letër qarkulluese drejtuar mjekëve.

  Bëhet fjalë për një simoptomë të re që ka gjeneruar “një shqetësim në rritje” sepse mund të jetë “një patogjen infektiv i panjohur, ende i panjohur që u bashkohet këtyre rasteve”.

  Deri më tani ka pak të dhëna në dispozicion, si në aspektin e simptomatove ashtu edhe për përhapjen e inflamacionit: disa nga fëmijët e paktë të shtruar në spital kanë dalë pozitivë për Covid-19, të tjerë duket se e kanë marrë atë në të kaluarën dhe të tjerë akoma jo.

  Të rinjtë janë konsideruar gjithmonë me rrezik të ulët sa i takon koronavirusit dhe për këtë arsye, Shoqata e Kujdesit Intensiv Pediatrik tani u ka bërë thirrje mjekëve që “të raportojnë raste të ngjashme me urgjencë maksimale”. ©LAPSI.al  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here