Categories: Teknologji

Instagram bën lëvizjen më të madhe për të rivalizuar YouTube

Instagram ndërmori sot një hap agresiv për të sfiduar platformën më popullore në botë të videove YouTube. Rrjeti social nisi testimet me një seri funksionesh të reja me të cilat influencerët mund të fitojnë para nga videot e tyre.

Konkretisht reklamat komerciale po vinë në videot e IGTV (Instagram TV) me krijuesit të cilët mund të shesin “simbolet” gjatë një transmetimi live.

Të dy këto funksione janë në YouTube prej kohësh por rrjeti social në pronësi të Facebook synon të rrëmbejë pjesë të tij.

Reklamat e IGTV do të shfaqen që nga kjo javë për një numër të kufizuar llogarish e përdoruesish prandaj shumë prej jush mund të mos i shikojnë ato.

Reklamat mund të jenë deri në 15 sekonda të gjata dhe shfaqen kur një përdorues klikon mbi një video që shfaqet në kohështrirjen e Instagram për ta parë atë në IGTV.

Së fundi Facebook planifikon të ndajë të ardhurat e gjeneruara prej tyre në një mënyrë të ngjashme siç bën YouTube ku krijuesit do të marrin 55% të tyre.

Në transmetimet live përdoruesit të cilët do të shesin “simbolet” në fillim do të mbajnë 100% të të ardhurave ndërsa në të ardhmen pritet të jetë subjekt ndryshimesh.

Gjithashtu yjet e Instagram do të mund të shesin produktet e tyre gjatë transmetimeve live, një opsion ka për tu bërë i disponueshëm në muajt në vijim.

Risitë e reklamimit vinë dy vite pasi Instagram lançoi IGTV për të rivalizuar YouTube ndërsa kohët e fundit është vënë në vështirësi nga TikTok i cili po eksperimenton me funksione monetizimi. /PCWorld Albanian

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Autoktonia ilire në Kretë si dhe monedha e saj shkruar Elyrion

Shkruan: Aleksander HASANAS Elyros ishte një nga qendrat më të rëndësishme urbane të Kretës jugperëndimore,…

5 hours ago

Karnavalet e Korçës – performanca e kolonjarëve, qershia mbi tortë

Në karnavalet e Korçës, Kolonja mori pjesë për herë të parë Karnavalet e Korçës -…

6 hours ago

Studim mbi fjalën e lashtë nga PAlb: “Flaka” Etimologji

Zogu simbol i kryezotit “Zeus”, “Shkaba” – Shqiponja qiellore, ruan brenda emërtimit të saj një…

5 days ago

“Toka” sipas mitologjisë së hershme në gjuhën e pellazgut të parë

Shkruan: Aleksander HASANAS Toka- është planeti i tretë i sistemit diellor, mendohet të jetë rreth…

5 days ago

Çfare fshihet pas emrit Merkuri – Etimologji

Mërkurri është planeti më i vogël dhe më i afërt i Diellit nga tetë planetet…

5 days ago

Ja pse kamomili konsiderohet si bima e shenjtë

Kamomili është një bimë mjekësore shumë e njohur e përdorur që në kohët e lashta,…

2 months ago