Categories: Lajme

Kreshnik Spahiu zgjedh mes turqisë dhe greqisë dy armiqve shekullor ndaj Shqiperisë

Kreshnik Spahiu: Pse kaq mllef kundër Turqisë?

Me gjithe respektin per figuren e Kreshnik Spahiut, i cili ne 2017 u largua nga Aleanca Kuq e Zi dhe nga Shqiperia, pasi Lulzim Basha nuk e futi ne listat e sigurta per deputet.Jam i mendimit se ishte nje humbje e madhe per frymen nacionaliste qe i mungon politikes Shqiptare keto 30 vite.Por, pse nuk e pranoj Basha asokohe?A mos ishte e investuar nga shteti turk Aleanca Kuq e Zi dhe Basha krijoj nje hendek te detyruar politik me z. Spahiu?Nje postim i ketij te fundit krijon shum dyshime.Pse Kreshniku ben paralelizma mes Turqise dhe Greqise, pasi pak dit me pare ne llogarine e tij ne fb shprehet shum qarte ne mbeshtetje te shtetit Turk.Apo qe Truqia te dale me imazh te mire kundrejt nje armiku tjeter tonin.Po sikur Kreshniku ta krahasonte Turqine me Gjermanine, Italine, Francen, Malin e Zi, perveq Serbise.

Megjithate po i pergjigjem:

( Kreshniku) – Turqia ka pranuar të jetojnë 6 milion shqiptar,𝐏𝐨𝐫 𝐧𝐮𝐤 𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫 𝐬𝐡𝐤𝐨𝐥𝐥𝐚𝐭 𝐧𝐞 𝐠𝐣𝐮𝐡𝐞𝐧 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐞.

– Turqia njohu e para Kosovën,

𝐏𝐨 𝐯𝐚𝐭𝐢𝐤𝐚𝐧𝐢 𝐪𝐞 𝐬𝐞 𝐤𝐚 𝐧𝐣𝐨𝐡𝐮𝐫 𝐬𝐢 𝐞 𝐬𝐡𝐩𝐣𝐞𝐠𝐨𝐧?

– Turqia e re nuk është Perandoria Osmane,

𝐏𝐨𝐫 𝐑𝐚𝐦𝐚 𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐭 𝐦𝐞 𝐯𝐞𝐬𝐡𝐣𝐞𝐭 𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐨𝐫𝐢𝐬𝐞 𝐎𝐬𝐦𝐚𝐧𝐞.

– Turqia ka një shekull paqe me kombin shqiptar,

𝐉𝐨, 𝐤𝐞𝐦𝐢 𝐧𝐞 𝐧𝐣𝐞 𝐬𝐡𝐞𝐤𝐮𝐥𝐥 𝐩𝐚𝐯𝐚𝐫𝐞𝐬𝐢.

– Turqia është investitori i parë në Shqipëri,

𝐌𝐞 𝐱𝐡𝐚𝐦𝐢 𝐝𝐡𝐞 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐧𝐨𝐯𝐞𝐥𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐤𝐞.

– Turqia ka hapur 800 biznese në Shqipëri,

𝐁𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐪𝐞 𝐣𝐚𝐩𝐢𝐧 𝐭𝐞 𝐚𝐫𝐝𝐡𝐮𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐫 𝐜𝐢𝐥𝐢𝐧 𝐬𝐡𝐭𝐞𝐭?

– Turqia na ka mbështetur në çdo krizë humanitare,

𝐁𝐞𝐬𝐨𝐣𝐦𝐞 𝐪𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐳𝐚 𝟔𝟎𝟎 𝐯𝐣𝐞𝐪𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐬𝐡𝐤𝐚𝐭𝐮𝐚𝐫 𝐧𝐠𝐚 𝐯𝐞𝐭𝐞 𝐚𝐣𝐨.

– Turqia ka investuar edhe në zona katolike si Laçi,

𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐤𝐚 𝐪𝐞𝐧𝐞 𝐞 𝐠𝐣𝐢𝐭𝐡𝐚 𝐤𝐚𝐭𝐨𝐥𝐢𝐤𝐞, 𝐓𝐮𝐫𝐪𝐢𝐚 𝐤𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐮𝐚𝐫 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧𝐞 𝐃𝐢𝐛𝐞𝐫 𝐤𝐮𝐫 𝐢𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐣𝐨 𝐦𝐮𝐬𝐥𝐢𝐦𝐚𝐧𝐞.

– Turqia nuk ka pretendime territoriale,

𝐂𝐟𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐞𝐧𝐝𝐢𝐦𝐞𝐬𝐡 𝐤𝐢𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐠𝐣𝐞𝐫 𝐦𝐞 𝟐𝟖 𝐧𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫 𝟏𝟗𝟏𝟐

– Turqia nuk ka ligj lufte me Ne si Greqia,

𝐒𝐨𝐭 𝐩𝐮𝐬𝐡𝐭𝐢𝐦𝐢 𝐧𝐮𝐤 𝐯𝐣𝐞𝐧 𝐧𝐠𝐚 𝐥𝐮𝐟𝐭𝐚, 𝐩𝐨𝐫 𝐧𝐠𝐚 𝐩𝐚𝐪𝐣𝐚 𝐞 𝐬𝐭𝐢𝐬𝐮𝐫 𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐮𝐬𝐡𝐭𝐢𝐦 𝐪𝐞 𝐣𝐞𝐭𝐨𝐧 𝐀𝐤𝐨𝐦𝐚 𝐦𝐞 𝐠𝐣𝐚𝐭𝐞.- Turqia nuk mban të pushtuar Çamërinë,

𝐏𝐨𝐫 𝐦𝐛𝐚𝐧 𝐭𝐞 𝐩𝐮𝐬𝐡𝐭𝐮𝐚𝐫 𝐏𝐫𝐢𝐳𝐫𝐞𝐧𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫 𝐭𝐞 𝐦𝐨𝐬 𝐭𝐡𝐞𝐧𝐞 𝐤𝐫𝐞𝐣𝐭 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞𝐧.

– Turqia nuk na ndryshon emrat si Athina,

𝐓𝐮𝐫𝐪𝐢𝐚 𝐧𝐮𝐤 𝐧𝐚 𝐧𝐝𝐫𝐲𝐬𝐡𝐨𝐧 𝐞𝐦𝐫𝐚𝐭 𝐬𝐢 𝐀𝐭𝐡𝐢𝐧𝐚, 𝐏𝐨𝐫 𝐧𝐚 𝐧𝐝𝐫𝐲𝐬𝐡𝐨𝐧 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐞𝐭𝐢𝐧 𝐝𝐡𝐞 𝐟𝐞𝐧𝐞.

– Turqia nuk jep pensione, nëse ndryshon kombësi,

𝐏𝐨𝐫 𝐩𝐚𝐠𝐮𝐚𝐧 𝐚𝐭𝐚 𝐪𝐞 𝐦𝐛𝐚𝐣𝐧𝐞 𝐦𝐣𝐞𝐤𝐞𝐫.

– Turqia po dhuron spitale, shkolla, apartamente,

𝐒𝐢 𝐬𝐡𝐩𝐞𝐫𝐛𝐥𝐢𝐦 𝐦𝐛𝐣𝐞𝐝𝐡 𝐱𝐡𝐚𝐦𝐢 𝐝𝐡𝐞 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐨𝐬 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧 𝐭𝐮𝐫𝐤𝐞 𝐬𝐢𝐪 𝐤𝐢𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐧𝐝𝐨𝐝𝐡𝐮𝐫 𝐧𝐞 𝐌𝐢𝐫𝐝𝐢𝐭𝐞.

– Turqia nuk na shtyn drejt Rusisë,por SHBA-s

𝐓𝐮𝐫𝐪𝐢𝐚 𝐬𝐤𝐚 𝐫𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐫 𝐯𝐞𝐭𝐞 𝐦𝐞 𝐒𝐇𝐁𝐀-𝐭𝐞.

– Turqia është aleati kryesor i Gjermanisë,

𝐏𝐞𝐫 𝐤𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐮𝐡𝐞𝐭 𝐩𝐲𝐞𝐭𝐮𝐫 𝐆𝐣𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐢𝐧𝐞.

– Turqia na ka mbrojtur nga agresioni grek,

𝐀𝐫𝐦𝐢𝐤𝐮 𝐢 𝐚𝐫𝐦𝐢𝐤𝐮𝐭 𝐭𝐞𝐧𝐝 𝐞𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐤.

– Turqia nuk thotë si Beogradi “Kosova zemra jone”

𝐍𝐚 𝐭𝐡𝐨𝐭𝐞 𝐀𝐤𝐨𝐦𝐚 𝐦𝐞 𝐤𝐞𝐪, 𝐬𝐞 𝐠𝐣𝐚𝐬𝐦𝐞 𝐣𝐞𝐦𝐢 𝐯𝐞𝐥𝐥𝐞𝐳𝐞𝐫.

– A është ky mllef: Urrejtje fetare, politike, sociale apo ..?

– 𝐉𝐨, 𝐞𝐬𝐡𝐭𝐞 𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐢𝐳𝐞𝐦 𝐢𝐝𝐢𝐨𝐭 𝐦𝐞𝐬 𝐝𝐲 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐞𝐯𝐞 𝐚𝐫𝐦𝐢𝐤𝐞 𝐧𝐞 𝐬𝐡𝐞𝐤𝐮𝐣 𝐧𝐝𝐚𝐣 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐞𝐫𝐢𝐬𝐞.

Nga: Besnik Palnikaj

Dardania

Recent Posts

Ja pse kamomili konsiderohet si bima e shenjtë

Kamomili është një bimë mjekësore shumë e njohur e përdorur që në kohët e lashta,…

2 days ago

Çfarë ju ndodh nëse flini më shumë se zakonisht

Gjumi të bën më të bukur. Është një fakt i vërtetuar nga shkenca. Rezultati i…

2 days ago

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë…

2 days ago

9 ushqime që mund ti hani pa frikë nëse keni uri natën

Për disa njerëz të ngrënit gjatë natës është një makth dhe për disa, kjo është…

2 days ago

Njihuni me disa përfitime shëndetësore për trupin tuaj kur agjëroni

Agjërim do të thotë të heqësh dorë me dëshirë nga konsumi i disa ose të…

2 days ago

Shtatë zakonet e njerëzve më të lumtur në botë

Nuk ka kohë më të mirë se sa tani për të menduarit në lidhje me…

2 days ago