More

  Lista/ Këto janë vendet me numrin më të lartë të testeve për koronavirus

  Që nga 22 Prilli 2020, Rusia kishte kryer numrin më të madh të testeve të koronavirusit në Evropë me afërsisht 2.25 milion, ndërsa në Gjermani ishin kryer mbi 2.07 milion teste.

  Kapaciteti i konsiderueshëm i testimit në Gjermani është përmendur si një arsye për nivelin e vdekshmërisë koronavirus relativisht të ulët në krahasim me vendet e tjera.

  Në të dhënat e fundit në dispozicion, Italia dhe Spanja kanë kryer respektivisht 1.51 milion dhe 0.93 milion teste. Shumë vende evropiane rritur programet e tyre të testimit kohët e fundit në përpjekje për të kufizuar përhapjen dhe dëmtimin e pandemisë së koronavirusit.

  Në të gjithë Evropën, koronavirusi deri më tani ka qenë përgjegjës për 109.712 vdekje të konfirmuara, me 24.648 të vdekjeve në Itali.

  Në portalin online gjerman të “Statista”, Shqipëria nuk figuron, ndërsa vendi i fundit sipas listës për numrin e testimeve është Malta.

  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here