Në të gjithë vendin aktualisht janë 229 persona aktivë me COVID 19. Zonat me më shumë raste aktive janë Tirana me 93 raste dhe Kruja me 87.


Pjesa më e madhe e të prekurve po ndiqen nga mjeku i familjes ose janë asimptomatikë, ndërsa momentalisht në dy spitalet COVID, në spitalin infektiv dhe spitalin “Shefqet Ndroqi” gjendja paraqitet e qëndrueshme.

Aktualisht janë të shtruar 34 pacientë dhe vetëm 7 prej tyre janë në terapi intensive.