More

  Mbretëria e Bashkuar do dëbojë çdo shqiptar emigrant dhe kriminel shqiptar atje!

  Sekretarja e Brendshme Priti Patel ka nënshkruar këtë javë një marrëveshje të re për të hequr shtetasit shqiptarë të cilët nuk kanë të drejtë të jenë në Mbretërinë e Bashkuar, si pjesë e një vizite 2-ditore në Tiranë.

  Nënshkrimi vjen disa ditë pasi planet e Sekretarit të Brendshëm për të rregulluar sistemin e imigracionit u vendosën para parlamentit në Ligjin për Kombësinë dhe Kufijtë, i cili do të bëjë ligjin e Planit të Ri për Imigracionin.

  Marrëveshja e re, e nënshkruar së bashku me Ministrin e Brendshëm Shqiptar Bledar Cuci, do të forcojë rregullimet ekzistuese që MB ka për të larguar shtetasit shqiptarë të cilët nuk kanë të drejtë të jenë në MB. Kjo përfshin azilkërkuesit e dështuar, kundërvajtësit e huaj shtetas (FNO) dhe individët të cilët kanë qëndruar më shumë se vizat e tyre.

  Shtetasit shqiptarë përbëjnë numrin më të madh të shkelësve të ligjit kombëtar në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar, gjithsej 16% të popullsisë së FNO.

  Sekretari i Brendshëm ka përshpejtuar largimin e kriminelëve të huaj pas lehtësimit të kufizimeve të udhëtimit të koronavirusit dhe që nga prilli qeveria ka hequr 254 kriminelë shqiptarë nga Britania e Madhe si dhe 85 shtetas të tjerë shqiptarë pa të drejtë të jenë këtu.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu