More

  Meta për shembjen e Teatrit: Duhet të zgjohemi për të krijuar një front të përbashkët!

  Presidenti Ilir Meta e nis këtë të hënë me një mesazh për prishjen e Teatrit Kombëtar, duke thënë se shembja e tij brutale ka indinjuar jo vetëm artistët shqiptarë, por edhe ata në Evropë.


  Kreu i Shtetit publikon këngën e artistëve zviceranë kushtuar Teatrit, teksa thekson se “kjo këngë homazh duhet të na zgjojë e frymëzojë të gjithëve për të krijuar nga front të përbashkët për rivendosjen e demokracisë”. 


  Mesazhi i Metës: 

  Shembja brutale e Teatrit Kombëtar, ka indinjuar jo vetëm artistët në Shqipëri, por edhe në Europë, të cilët revoltën e tyre kundër dhunës dhe barbarisë ndaj trashëgimisë kulturore e historike të vendit tonë po e shprehin me art.
  “Atë natë të shtune, përse?”, është kënga homazh që dy muzikantët e mirënjohur Marco dhe Daria Zappa kanë krijuar si shprehje të dhimbjes për shkatërrimin kriminal të vlerave kulturore të kombit tonë nga dhuna e pushtetit.
  Një këngë homazh që duhet të na zgjojë dhe frymëzojë të gjithëve, për të krijuar një FRONT TË PËRBASHKËT PËR RIVENDOSJEN E DEMOKRACISË. ??

  ATË NATË TË SHTUNE, PËRSE?

  E latë dalëngadalë të vdesë,
  E katandisët dalëngadalë
  Në një gërmadhë
  Pastaj një të shtunë, natën
  Goditja finale!

  Mospërfillës ndaj të gjithë atyre
  Që për njëzet e shtatë muaj,
  Çdo mbrëmje, çdo natë
  Besuan tek kjo ëndërr
  Zemrën e tyre që rrihte.
  Përse?

  Dhuna e një pushteti
  Kujton të kaluarën
  S’e bëri tërmeti,
  E bëri pushteti

  Fikët një qiri
  Që i jepte dritë qytetit
  Dhe ne pyesim veten: Përse?

  Sa bukur ishte të luaje
  Në këtë teatër të mrekullueshëm

  Po, pak i vjetër dhe i lënë pas dore
  Por e vërtetë, i ngrohtë dhe shumë i dashur.

  Shkatërruat një histori,
  Duke mbytur çdo shpresë.

  Përse? Përse? Përse?

  Dhuna e një pushteti
  Kujton të kaluarën …

  S’e bëri tërmeti,
  E bëri pushteti

  Fikët një qiri
  Që i jepte dritë qytetit
  Dhe ne pyesim veten: Përse?

  Unë jam Teatri
  Unë jam Shqiptar

  Fikët një qiri
  Që jepte dritë…
  Që i jepte dritë qytetit

  Përse? Përse? Përse?

  E latë dalëngadalë të vdesë,
  E katandisët dalëngadalë në një gërmadhë

  Pastaj një të shtunë, natën
  Policia dhe buldozeri

  Mospërfillës ndaj të gjithë atyre që …
  Çdo mbrëmje, çdo natë,
  Besuan te Teatri,
  Te një zemër që rrihte

  Fikët një qiri
  Fikët një flakë!

  Që na jepte jetë të gjithëve … ne!

  Lajmet e fundit

  Tv Apollon

  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here