More

  Në Greqi ka rreth 900 Katunde Shqiptare/ Traditat Shqiptare ruhen me shekuj

  Arbreshët janë një fenomen dhe një popull krejt i veçantë në historinë njerëzore.

  Ruajtja e traditës shqiptare për shekuj me radhë është diçka që ka mahnitur të gjithë studiuesit dhe historianët që kanë njohur këtë popull.

  Këtë e pohon edhe mysafiri special i Zonës B, Antonio Belushi, një abresh, prift ortodoks dhe studiues i shtrirjes shqiptare dhe gjenezës së saj.

  82 vjeçari ishte i ftuar edhe në inaugurimin e Hashim Thaçit President. Prifti arbëresh ka pohuar se në Greqi ka 900 katunde shqiptare. Këtë e bazon në një studim që e ka bërë vetë ai.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu