More

  Pas dy vitesh pandemi arbëreshët festojnë Pashkën e Shenjtë

  Pas dy vitesh ndërpreje arbëreshët e Piana degli Albanesi më në fund festuan pashkën arbëreshe sipas traditës shekullore.

  “Këto kanë qenë vite në të cilat secili prej nesh ka parë ndryshimin e përditshmërisë dhe stilit të jetesës. Vite që sigurisht kanë lënë gjurmë.

  Dëshira e përbashkët është që kjo ditë e Ringjalljes të jetë rruga kryesore për të gjithë ne me dëshirën që paqja dhe qetësia të pushtojnë jetën tonë” tha në fjalën e tij kryebashkiaku Rosario Petta.

  “Një falenderim i pamasë dhe mbi të gjitha një mirëseardhje për vajzat dhe djemtë tanë të shkëlqyer, të veshur me rrobat tipike arbëreshe, të cilët donin të na bënin të rijetojmë pasurinë e xhevahireve dhe bukurinë e fytyrave të emocionuara në kremtimin e Ngjalljes së Krishtit. Urime edhe për fituesit me fat të çmimeve prestigjioze.

  Faleminderit të gjithë atyre që bashkëpunuan që gjithçka të ishte perfekte, në radhë të parë Presidentit të Proloco Piana Giorgio Cuccia, Eparkisë, komitetit San Giorgio që garantonte ritet e Javës së Shenjtë, policisë, Karabinierëve, Korpusit Pyjor. , Policia Rrugore dhe Mbrojtja Civile Bashkiake.

  Urimet e përzemërta për një Pashkë të Shenjtë, që dëshira për paqe që secili prej nesh mban në zemrat tona, të bëhet e përditshme për të gjithë” tha ai.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu