More

  Reforma Zgjedhore/ Këshilli Politik pritet të mblidhen sot në 11

  - reklamë -

  Sot në orën 11 do të mblidhet në pallatin e Kongreseve Këshilli Politik , dy ditë nga afati i fundit për një marrëveshje që skadon me 31 maj .


  Pritet të diskutohet ëështja e indetifikimit biometrik të zgjedhesve, ku mbrëmë u diskutua shumë dhe nuk u arrit dot një konsensus mes palëve .


  Kërkohet nga opozita një qeveri kujdestare 100 ditë përpara ditës së zgjedhjeve.

  Emerimi i Drejtorit të Përgjithshem të Policisë  duhet të bëhët nga Ministri i Qeverisë Kujdestare, po 100 ditë përpara .

  Struktura e posaëme Anti Korrupsion të hetoje dhe të merret me krimet zgjedhore, amnisti dhe mbrojtje për ata qe denoncojnë shitblerjen e votës.

  Një pikë tjetër eshtë edhe depolitizimi i Administratës Zgjedhore, maxhoranca kërkon depolitizim total , ndërsa opozita te pjeshëm dhe gradual sepse sipas saj ekziston mundësia e futjes të eksponenteve të papërshtatshëm.

  - reklamë -

  Lajmet e fundit

  - reklamë -

  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here