Categories: Teknologji

Shitjet e pajisjeve elektronike rënien më të keqe ndër vite

Shifra të reja nga Gartner tregon një rënie të shitjeve të pajisjeve elektronike për 2020-ën. Sipas firmës analitike, kategoria e telefonëve, tabletëve dhe kompjuterave është drejt një rënie me 13.6% krahasuar me një vit më parë.

Arsye për këtë rënie është padyshim pandemia e Covid-19. Virusi ka prekur çdo sektor jo vetëm atë shëndetësore dhe harduerët nuk janë imunë.

Shitjet e telefonëve do të marrin goditjen më të rëndë me 14.6% krahasuar me një vit më parë. Në këtë kategori përfshihen telefonët e thjeshtë dhe smartfonët. Vetëm smartfonët do të shënojnë rënie me 13.7%.

Tregu i smartfonëve ka qenë në rënie në vitet e fundit. Por 2020 do të ishte viti kur situata do të ndryshonte me ndihmën e teknologjisë 5G.

Por si pasojë e Covid-19 vetëm teknologjia do të bjerë me 11%. Rënie pësuan edhe shitjet e kompjuterëve me 10.5%. Laptopët dhe Chromebook-ët janë ata të cilët jenë prekur më së pakti. /PCWorld Albanian

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

7 hours ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

10 hours ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

2 days ago

Gjuha shqipe është themeli i tezës së autoktonisë së shqiptarëve

Gjuha ka qenë e mbetet një nga treguesit më parësor në formimin dhe natyrisht edhe…

2 days ago

Gjirokastra – E vërteta e emrit të saj – Etimologji

Fillimet e këtij qyteti të lashtë historik mendohet nga historianët e shumtë të jetë pas…

2 days ago

Përse Flamuri Kombëtar grek nuk i përket asnjë simboli të lashtë historik?

Grekët ishin një fis pellazg? Në se po, atëhere le të heshtin dhe të pranojnë…

4 days ago