More

  Shokohen shkencëtarët me këtë zbulim për Kosovën dhe Shqipërinë

  Të gjithë banorët e Europës janë kushërinj të largët me njëri tjetrin, thonë shkencëtarët.Një studim i Universitetit të Kalifornisë ka gjurmuar origjinën fisnore të popujve të Europës.

  Sipas studiuesve Coop dhe Ralph, paraardhësit e italianëve kanë qenë fis me ata të spanjollëve.
  Ndërsa paraardhësit e shqiptarëve kanë pasur lidhje g jaku me ata të grekëve dhe maqedonasve.

  Gjithsesi, dy italianë të sotëm kanë më pak kushërinj të lashtë të përbashkët se shqiptarët. Dy shqiptarë sot, kanë më shumë farefis të përbashkët në lashtësi se çdo popull tjetër.

  Shkencëtarët kanë mbetur të surprizuar me këtë të dhënë që vlen për Shqipërinë dhe Kosovën.
  Kjo e dhënë tregon se shqiptarët e sotëm rrjedhin të gjithë nga një grup i vogël paraardhësish.

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu