More

  Sipas një shkrimtari francez, ja sa orë flinte i joni, i MADHI Skenderbe

  Në faqen n°200 të poemës me titull “Le Dauphin” të shkrimtarit francez Jacques de La Fons, botuar në Paris në vitin 1609, gjejmë disa vargje dedikuar heroit tonë kombëtar, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

  Burimi: Bibliothèque nationale de France

  “Thuhet se Skënderbeu (ndërsa shteti i tij lëk.undej i shqetësuar nga tër.bimet e Muratit)

  Bënte gjatë netëve kapjet më të mira të tij dhe gjatë netëve më të gjata flinte vetëm dy orë, Vroj.timet dhe gj.aku janë lavdi të frytshme, dhe netët më të shkurtra bëjnë ditët më të gjata

  Nëse unë do t’i pikturoja lavdinë, do të kisha dashur një figurë (portret) me Një sy gjithnjë të çelur, fare pa qepallë.”

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu