Categories: Teknologji

Tastiera virtuale që duhet të përdorni në smartfonin tuaj

Gboard është një tastierë virtuale për smartfonët dhe tabletët Android dhe iOS. Ndërsa në shumë pajisje është tastiera kryesore, në disa të tjera ku mungon mund të instalohet.

Gboard kombinon tastierën moderne mobile me funksionet dhe teknologjitë më të fundit të Google.

Por çfarë duhet të dini rreth Gboard?

Gboard ka shumë opsione e veçori të cilat pasurojnë komunikimin tuaj në pajisje mobile. Ofron mjete standarde si Google Search dhe motor për parashikimin e tekstit, por gjithashtu ofron suport për mbi 900 gjuhë të botës.

Gjatë viteve përditësime të njëpasnjëshme vetëm sa e kanë përmirësuar funksionalitetin e tastierës me Google Translate, teknologji të njohjes së zërit, shkrimin me gjeste dhe diktimin e zërit.

Duke prekur mbi taskbarin mbi tastierë hapet një fushë kërkimi në Google Search ku mund të gjeni lajmet më të fundit rreth botës, sportit, motit e shumë të tjera. Nëse dëshironi të ndani një informacione me dikë, mjafton ta prekni dhe të shikoni linkun e tij që automatikisht shtohet tek e-mail-et, SMS apo mesazhet e tjera me tekst.

Mjetet e selektimit, kopjimit dhe ngjitjes së tekstit janë disaherë më të shpejta dhe më të sakta sesa metodat tradicionale.

Gboard nuk është vetëm praktik. Ka disa opsione që e bëjnë përdorimin e tastierës një dëfrim më vete. Për shembull mund të përdorni një foto tuajën si sfond të tastierës. Sugjerimet inteligjente GIF identifikojnë imazhet GIF që mund të përdorni sipas tekstit që jeni duke shkruar.

Tastiera ka një librari të pasur me emoji, stickers dhe një modalitet për shkrim dore ku mund të shtoni shijet tuaja personale.

Shumica e telefonëve Android kanë Gboard të para-instaluar por ata që nuk e kanë mund të drejtohen për në dyqanin e aplikacioneve Google Play Store për ta shkarkuar. Edhe përdoruesit e një iPhone ose iPad mund të shkarkojnë dhe instalojnë aplikacionin e Gboard nga App Store. /PCWorld Albanian

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

13 hours ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

16 hours ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

3 days ago

Gjuha shqipe është themeli i tezës së autoktonisë së shqiptarëve

Gjuha ka qenë e mbetet një nga treguesit më parësor në formimin dhe natyrisht edhe…

3 days ago

Gjirokastra – E vërteta e emrit të saj – Etimologji

Fillimet e këtij qyteti të lashtë historik mendohet nga historianët e shumtë të jetë pas…

3 days ago

Përse Flamuri Kombëtar grek nuk i përket asnjë simboli të lashtë historik?

Grekët ishin një fis pellazg? Në se po, atëhere le të heshtin dhe të pranojnë…

4 days ago