Categories: Kulturë

Trashegimi Kulturore Tabllo arti me motive kulti tek Xhubleta Shqiptare.

Trashegimi Kulturore: – Foto: Tabllo arti me motive kulti tek Xhubleta Shqiptare.
– Kjo foto eshte marre nga Ekspozita: “Lahuta e Eposit Shqiptar” e hapur me 25 Maji 2012 ne Muzeun Historik Kombetar.
– Ne kete ekspozite bashke me rreth 40 lahuta te vjetera shqiptare ishin dhe dy veshje te plota te Xhubletes Shqiptare (te plotesuara me te gjitha stolite) dhe dy veshje te burrave te zonave ku praktikohet dhe ruhet Xhubleta, te perzgjedhura nga Koleksioni i pacmuar dhe shume i pasur i Luljeta Danos.

Tabllo arti me motive kulti tek Xhubleta Shqiptare. Foto Jaho Brahaj

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

13 hours ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

16 hours ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

3 days ago

Gjuha shqipe është themeli i tezës së autoktonisë së shqiptarëve

Gjuha ka qenë e mbetet një nga treguesit më parësor në formimin dhe natyrisht edhe…

3 days ago

Gjirokastra – E vërteta e emrit të saj – Etimologji

Fillimet e këtij qyteti të lashtë historik mendohet nga historianët e shumtë të jetë pas…

3 days ago

Përse Flamuri Kombëtar grek nuk i përket asnjë simboli të lashtë historik?

Grekët ishin një fis pellazg? Në se po, atëhere le të heshtin dhe të pranojnë…

4 days ago