Më shum

  Vaksina kundër COVID-19/ Papa Françesku thirrje për bashkëpunim ndërkombëtar

  Papa Françesku bëri thirrje për bashkëpunim më të madh ndërkombëtar, në kërkimin e trajtimeve dhe një vaksine kundër COVID-19, sëmundja e frymëmarrjes e shkaktuar nga koronavirusi.


  “Dëshiroj të mbështes dhe të inkurajoj bashkëpunimin ndërkombëtar që po zhvillohet me nisma të ndryshme, për t’iu përgjigjur në mënyrë të duhur dhe efektive krizës serioze që po përjetojmë”, deklaroi papa Françesku.

  “Në fakt, është shumë e rëndësishme, që kapacitetet shkencore të bashkohen në mënyrë transparente për krijimin e vaksinës dhe trajtimeve dhe për çdo person, në çdo pjesë të botës, të garantohet akses universal në teknologjitë thelbësore për të marrë kujdesin e nevojshëm shëndetësor”, shtoi ai.

  Komentet e tij erdhën një ditë para një konference virtuale globale të organizuar nga Komisioni Europian, që ka si qëllim fillestar mbledhjen e një fondi prej 7,5 miliardë eurosh për kërkime lidhur me diagnostikimin, trajtimin dhe vaksinat.

  Latest news

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet kënga e cila vjen e realizuar...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE...

  Related news

  Nipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor

  Kërkojmë ndihmën e SPAK të vendosë drejtësiNipi 5-vjeç humbi jetën në aksident rrugor, prej 3 vitesh ngjarja pa autor Nga : Kadri Malka Në të vërtetë,...

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të bashkohemi për këtë komb ku i...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet kënga e cila vjen e realizuar...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN E SHQIPTARËVE...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here