Categories: Aktualitet

Vettingu në polici, ‘ngec’ drejtuesi i Forcës Lëvizëse Operacionale

Përmirësimi i situatës me COVID-19 dhe lehtësimi i masave të marra për mospërhapjen e tij ka rinisur procesin e Vettingut në forcat e policisë. Pas ndërprerjes prej më shumë se 2 muaj, ky proces është rikthyer me vlerësimin e drejtuesit të lartë të forcave lëvizëse operacionale, Sokol Bizhga. Komisioni i jashtëm i vlerësimit konstatoi probleme për 2 apartamente në pronësi të Bizhgës.


Sipas komisionit për apartamentin në Tiranë të blerë me kursime nga emigrimi në Itali me vlerë 2 mln lekë nuk është deklaruar shtesa e kryer në deklaratën vetting.


Mos përputhje ka dhe për shitjen e një apartamenti në Vlorë, ku vlera e shitjes rezulton 2 mln lekë, ndërsa në deklaratën noteriale 1.6 mln lekë. Për këtë Bizhga tha se shitja ishte kryer nga miqtë e tij pasi nuk mund të paraqitej personalisht në Vlorë pas plagosjes gjatë ushtrimit të detyrës.

Subjekti i vlerësimit nuk justifikon dhe disa paga gjatë në vitet 93 dhe 2002, për të cilat ai pretendon se ka patur shpërblim për shkak të plagosjes në krye të detyrës.

Për kreun e forcave lëvizëse operacionale, komisioni vërejti probleme dhe për sa i përket gradave të arritura nga Bizhga gjatë viteve. Komisioni kështu veçoi rastin e vitit 2014 kur emërohet zëvendes drejtor, pa patur gradat e nevojshme.

Komisioni gjithashtu evidentoi faktin se drejtori i policisë nuk e kishte propozuar, por Bizhga u shpreh se e kishte propozuar ministri i asaj kohe dhe emërimi i tij ishte sipas ligjit.

Drejtuesi Bizhga doli i pastër në kriterin e vlerësimit të figurës, ku nuk u konstatuan të dhëna për veprimtari kriminale, denoncime apo të dhëna për kontakte me botën e krimit.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Ja pse kamomili konsiderohet si bima e shenjtë

Kamomili është një bimë mjekësore shumë e njohur e përdorur që në kohët e lashta,…

4 days ago

Çfarë ju ndodh nëse flini më shumë se zakonisht

Gjumi të bën më të bukur. Është një fakt i vërtetuar nga shkenca. Rezultati i…

4 days ago

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë…

4 days ago

9 ushqime që mund ti hani pa frikë nëse keni uri natën

Për disa njerëz të ngrënit gjatë natës është një makth dhe për disa, kjo është…

4 days ago

Njihuni me disa përfitime shëndetësore për trupin tuaj kur agjëroni

Agjërim do të thotë të heqësh dorë me dëshirë nga konsumi i disa ose të…

4 days ago

Shtatë zakonet e njerëzve më të lumtur në botë

Nuk ka kohë më të mirë se sa tani për të menduarit në lidhje me…

4 days ago