Vuçiç: Tashmë kemi nivelin më të ulët të infektimit

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha sot, sipas rezultateve të testit, Serbia ka nivelin më të ulët të infeksionit, rreth tre përqind.


Pasi foli me ambasadorin kinez Chen Bo dhe një ekip mjekësh kinezë, Vuçiç tha që ai priste që Stafi i Krizave ta konfirmonte këtë në një konferencë për shtyp, dhe theksoi se rezultatet do të ishin shumë më mirë nëse nuk do të ishte për Qendrën Gjerontologjike në Nish, nga ku tashmë kemi patur 43 të vdekur.

Presidenti tha se bazuar në një kampion prej 4,000 të testuarve, në ditë kemi arritur të kemi shkallën më të ulët të infeksionit që nga fillimi i epidemisë, që është 3 përqind. “Këto janë rezultatet e të gjitha masave që janë marrë, për të cilat disa njerëz janë të zemëruar. Ishtë e rëndësishme që festat ti festonim në karantinë. Ne kemi nevojë për atë ditë dhe duhet të vijojmë këtë disiplinë”, tha Vuçiç.

Sipas tij, të gjithë numrat në qytete janë të mira. “Nishi është rikuperuar në mënyrë të dukshme dhe Beogradi është më i mirë se dje. Novi Sad ka rezultate fantastike për dhjetë ditë. Gjërat janë përgjithësisht shumë të mira në Kragujevac, megjithëse dje ishte një kërcim i lehtë” shpjegoi Vuçiç. Ai falenderoi përfaqësuesit e Institutit Gjenetik të Pekinit, GDI, duke theksuar se ka të rinj që punojnë në laboratorët në Wuhan.

Ai gjithashtu falenderoi të gjithë ata që dhuruan pajisje për laboratorin e fjalës së fundit “Syri i Zjarrtë”, jo vetëm në rajon por në të gjithë Evropën Lindore.

Ai njoftoi se Serbia do të vazhdojë të testojë gjithë e më shumë. Sepse nuk dëshiron fshehë mbi numrin e të infektuarve dhë të vdekurve nga koronavirusi, sic kanë bërtë vendet e tjera.

“Ne do t’i kurojmë pacientët, duke mos lejuar që ata të vdesin,” tha Vuçiç.

Ai tha se kishte diskutuar me partnerët kinezë mbi dixhitalizimin mundshëm të sistemit tonë të kujdesit shëndetësor dhe qëllimi është të krijonte një laborator I fjalës së fundit të studimit më të mirë në Evropë. Ai shpjegoi se mutacioni i virusit do të jetë në gjendje të analizohet në lkëtë aborator. Vuçiç tha se qëllimi është që Serbia të bëhet një lider në Evropë në fushën e kërkimit laboratorik. Ai njoftoi se një laborator modern për Serbinë Lindore do të ndërtohet së shpejti në Nish. ©Lapsi.al 

By SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *