More

  Zgjedhje në Universitete, reagon Meta

  Presidenti i Republikës Ilir Meta ka ndërhyrë pas shqetësimit të ngritur nga disa pedagogë për mbajtjen e procesit zgjedhor në Universitete në këtë situatë pandemie. Në një deklaratë të kreut të shtetit thuhet se ky është një proces tejet i rëndësishëm, por ai duhet të mishërojë parimet kushtetuese, të zhvillohet në përputhje me ligjin dhe aktet e tjera nënligjore dhe të jetë transparent e gjithëpërfshirës.


  “Ndaj, në kushtet specifike në të cilat ndodhemi, është shumë i rëndësishëm angazhimi dhe bashkëpunimi i të gjithë aktorëve dhe institucioneve që kanë përgjegjësi në këtë proces. Është detyrë e tyre të harmonizojnë të gjitha veprimet dhe aktet rregullatorë, në mënyrë që ky proces i ri zgjedhor të garantojë pavarësinë, autonominë, konkurrencën e lirë, transparencën dhe integritetin për të arritur një rezultat të gjithëpranuar dhe për të përmbushur objektivat e Arsimit të Lartë në Shqipëri” –thotë Meta. ©LAPSI.al


  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here