Tag: Shën Valentin

  • Urime për Shën Valentin

    Kush është Shën Valentini dhe pse festohet kjo ditë? Shën Valentini, zyrtarisht Shën Valentini i Romës, ishte një shenjtor i njohur romak i shekullit të III, i cili festohet më 14 shkurt dhe është i lidhur që nga mesjeta me një traditë dashurie elegante. Gjithçka që dihet sigurt për shenjtorin është emri i tij dhe se ai…