Përhapja e pandemisë/ Specialistët e ekonomisë japin alarmin, miliona vende pune në rrezik

Rrugët e Britanisë, që para nisjes së pandemisë ishin plot me njerëz dhe biznese, tani u ngjajnë atyre qyteteve fantazmë. Kjo sepse frika nga përhapja e koronavirusit ka bllokuar gjithçka, e njerëzit po zgjedhin të qëndrojnë në shtëpi, nga frika e infektimit. Por specialistët e ekonomisë kanë një tjetër hall. Punët në hotele, bare dhe… Continue reading Përhapja e pandemisë/ Specialistët e ekonomisë japin alarmin, miliona vende pune në rrezik

8.3 mld euro për 2019/ Shqiptarët nuk kanë besim tek leku, për kursimet preferojnë valutën

Kursimet që individët, bizneset dhe institucionet e tjera kanë në banka arritën në një nivel rekord në fund të vitit 2019, sipas statistikave të publikuara nga Banka e Shqipërisë. Në total, në fund të dhjetorit 2019 në banka kishte mbi 1 trilionë lekë, ose rreth 8.3 miliardë euro. Në krahasim me të njëjtën periudhë të… Continue reading 8.3 mld euro për 2019/ Shqiptarët nuk kanë besim tek leku, për kursimet preferojnë valutën

Shqipëria një nga 25 eksportuesit kryesorë të Bimëve Mjekësore

Qindra hektarë sipërfaqe e kultivuar me bimë mjekësore dhe aromatike, e bëjnë Shqipërinë vend lider në prodhimin dhe eksportimin e këtyre pasurive natyrore. Sektori i bimëve mjekësore dhe aromatike gjeneron rreth 18 milionë Euro nga eksporti, i listuar si sektori i dytë më i madh në eksportin bujqësor, dukë përbërë 19% të eksporteve totale të… Continue reading Shqipëria një nga 25 eksportuesit kryesorë të Bimëve Mjekësore

Zvicra zbret nga froni, ja kush është shteti që investon më shumë në Shqipëri

Holanda ishte investitori më i madh i huaj në Shqipëri në tremujorin e parë të këtij viti, sipas të dhënave për fluksin e investimeve të huaja direkte të publikuara nga Banka e Shqipërisë. Nga ky shtet në periudhën janar-mars janë investuar 77 milionë euro, me një rënie prej 11.4% në raport me të njëjtën periudhë… Continue reading Zvicra zbret nga froni, ja kush është shteti që investon më shumë në Shqipëri