More

  Thënie Kombëtare

  - Advertisement -

  Fjalë të urta shqipe për Punën

  Gjenerata e re shkruan shqip si me tastierë të prishur. Rr.Haradinaj/PrishtinëAi që përton sot, pendohet mot. VLORËBujku i mirë, ia merr me zorr bukën...

  Fjalë të urta shqipe për Lirin

  Ai që ndërton me djersë, mbron me gjak. BERATAi që bahet i butë si dele e hanë ujqtë. KOSOVËAs veshi të mos mbajë plur,...

  Fjalë të urta shqipe për Drejtësin

  Atë që merr me një dorë, kthehe me të dyja. VLORËBan mirë e harro, ban lig e kujto. VERIBëj nder e gjej qeder. MYZEQEEdhe...

  Fjalë të urta shqipe për Thjeshtësin

  Ai që do të zihet, zihet edhe me macen. DARDHËDuro sa mund, gëzohu pa fund. VERIDhe durimi ka kufi. JUGDhisë kur i hanë brirët,...

  Fjalë të urta të Mençura

  Shkolla e krijon përvojën, përvoja shkollën kurrë. Rr. Haradinaj/Prishtinë Dita me diell duket që në mëngjes. MYZEQEDjathin, mirë që e hëngri miu, po shëllirën kush...

  Fjalë të urta Shqiptare

  Burrë e grua si mish e thuaDardha bien nën dardhëDëgjo shtatë a tetë dhe përseri bëj si di vetëFashati që duket, s'do kallauzFjalët jane...

  120 fjalë të urta shqipe

  Amanetin e mban toka. SHKODËR Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. DukagjinBurri o të mbyt, o të fal; i ligu...

  “Kur hyp i ligu në pushtet, s’e njeh as babën e vet”

  Fjalët e urta janë fjalë ose norma te krijuara nga populli, te cilat tregojnë te vërtetat në jetën e përditshme, me anë të kuptimeve...

  Thënie nga Andon Zako Cajupi

  1.C'eshte kisha dhe xhamia,Vend ku behet marrezia,Vend ku shkojne njerz te çmendur,Ndaj e shohim kaq dendur. 2.Shqiptarët? Sot s'ka shqiptarë, turku, greku na kanë përndarë!...

  Thënie mbi Shqiptarët e Shqipërinë

  “Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë, por që i takojnë temës. Sfida...

  10 thënie që të huajt i kanë shkruar për Shqiptarët

  Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë historia, dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën...

  Thënie nga Gjergj Fishta

  Cilësohet poet kombëtar e njihet edhe si Homeri shqiptar. Gjergj Fishta (23 dhjetor 1871 – 30 dhjetor 1940), ishte frat françeskan, piktor, arkitekt, deputet,...

  Thënie Kombëtare nga Ismail Qemali

  “Qëllimi ynë kryesor është si të shpëtojmë atdheun nga kthetrat e armikut, të ruajmë nga rreziku i shfarosjes tepricat e ushtrisë dhe t’a forcojmë...

  Thënie Kombëtare: Dr. Pjeter Bogdani

  „Shqiptarët u asht dashtun të luftojnë pa pushim për me ruajtun karakterin kombtar kundër mundimevet të bamuna prej qeveriës tyrke për mos mi shkombtarizue…“ Dr.Pjeter...

  Shtatë thënie të ndritura të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu

  Është fjala këtu për një përzgjedhje sentencash skënderbejane përzgjedhje “disi arbitrare” nga ana jonë, qëmtuar në letërkëmbimin e kufizuar të Heroit tonë kombëtar ardhur...

  Thënie të Mit’hat Frashëri dhe paradokset shqiptare

  Portreti i babait të tij, rilindësit Abdyl Frashëri, varej në muret e shkollave në Shqipëri, ndërsa ai, i biri, konsiderohej armik i popullit gjatë...

  100 thëniet më të bukura të Faik Konicës për Shqipërinë dhe shqiptarët

  1. E ashpër, e vrazhdë, si populli i fuqishëm që e flet, por edhe plot shije e hijeshi, si frutat dhe lulet e malit ku...

  Thënie Kombëtare: Gergj Kastrioti- Skenderbeu

  “Kryeni detyren ndaj atdheut per e cilin asnjehere nuk duhet kujtuar se eshte derdhur gjak, se eshte luftuar sa duhet, sepse dashuria per te...

  Thënie Kombëtare: Horald Whitehall (Profesor i linguistikës anglo gjermane)

  “Shqipja është dega më e vjetër e trungut të familjes së gjuhëve indoevropiane. Si e tillë, ajo nuk është degëzuar më tutje, por ka mbetur...

  Sami Frashëri – Thëniet më të bukura të tij

  Si udhëheqës ideologjik, demokrat, mendje e ndritur prej dijetari, ai mbetet një nga personalitetet më të rëndësishëm të Rilindjes, por edhe një poliglot që dinte plot tetë gjuhë të huaja. Thëniet më të bukura të tij…
  - Advertisement -

  Must Read

  - Advertisement -