5 maj dita e Dëshmorëve të Atdheut

Shënohet sot 5 Maji, Dita e Dëshmorëve të Atdheut. Ashtu si çdo vit tjetër, edhe sot pritet të zhvillohet ceremonia zyrtare e homazheve në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit. Zyrtarë të shtetit dhe politikës do të vendosin kurora me lule përpara memorialit “Nënë Shqipëri”, në nderim të të rënëve në luftën anti-fashiste. Pritet që sot… Continue reading 5 maj dita e Dëshmorëve të Atdheut

Shtatë thënie të ndritura të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Është fjala këtu për një përzgjedhje sentencash skënderbejane përzgjedhje “disi arbitrare” nga ana jonë, qëmtuar në letërkëmbimin e kufizuar të Heroit tonë kombëtar ardhur gjer në ditët tona, mbijetësisht e fuqimisht. Janë sentenca që shfaqin çka është me tipike e sintetike në mendimin, botëkuptimin dhe karakterin e tij, sentenca që i tejkalojnë kufijtë e kohës… Continue reading Shtatë thënie të ndritura të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Më dhimbsesh Atdheu im

E vranë dëshmorin, armiqtë, e mbi të u dedhën me tërbim.Ia prishën dhe shtatoren kur e panë në këmbë përsëri. Por s’mundën, që këngët e popullit t’i çonin në pushkatim.Sikurse s’arritën dot të prangosnin as varg, bile as poezi !—-Në fund u kujtuan se duhet të bënin diçka për heronjtë e vet.Morën baltë e hekur bile dhe bronxin e derdhën pa kursim.Si… Continue reading Më dhimbsesh Atdheu im