More

  Më dhimbsesh Atdheu im

  E vranë dëshmorin, armiqtë, 
  e mbi të u dedhën me tërbim.
  Ia prishën dhe shtatoren 
  kur e panë në këmbë përsëri. 
  Por s’mundën, që këngët e popullit 
  t’i çonin në pushkatim.
  Sikurse s’arritën dot të prangosnin 
  as varg, bile as poezi !
  —-
  Në fund u kujtuan se duhet të bënin diçka 
  për heronjtë e vet.
  Morën baltë e hekur bile dhe bronxin 
  e derdhën pa kursim.
  Si Diogjeni i lashësisë kërkuan, 
  por dëshmorë për ta nuk u gjet.
  Atëhere ndërtuan me kockat e atyre 
  që e kishin braktisur Atdheun tim !
  —-
  Dhe sot parakalojnë mbi shpinë 
  të bulevardit, sklete eshtrash
  Më dhimbsesh Atdheu im 
  kur të shoh se sa keq të kanë vrarë!
  Në kuadrate për ty s’do të ketë më ushtri 
  në roje bajonetash.
  Veç memoriale ngritur, kryqëzuar
  me emra rrugësh e tradhëtarë.
  —–
  Fundja armiqtë le të lodhen e….
  domos që e kanë të kot
  Nga zemra e popullit lapidarët 
  kurrë nuk do t’i shkulin dot !

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu