Categories
Histori Të gjitha

Shpellat në bjeshkët e Deçanit me vlera paleokristine në duar dhe kontrollē te sllavëve

Historia e lashtë e te parëve tanë në duar te ardhacakëve te vonëshëm. Kjo humbje e madhe eshte fale bashkepunimit ruso – osman , si dhe injorances se madhe te shqiptarëve..

Shkruan: Fahri XHARRA

Historia e lashtë e te parëve tanë në duar te ardhacakëve te vonëshëm. Kjo humbje e madhe eshte fale bashkepunimit ruso – osman , si dhe injorances se madhe te shqiptarëve..

Shqiptari i ngratë duke iu trguar misionarëve rus fshehtesite e historise, per pak para.

Fatkeqësia e madhe, që edhe sot jemi të humbur në boten e mashtrimit vetjak

Banorëve te Deçanit dhe te tjerëve per rreth iu kujtohet me siguri kur flitej per Vekun e Teutes ne ato bjeshke, e ne ishim shume te rinj per te marr nje rruge deri atje. Po flas per vitet e 60- ta, kur punonte pushimorja e femijve te Kosoves ne mesin e pishave te Deçanit.

( fotot nga arkiva e studjuesit Feri Arifi )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *