More

  Fahri Xharra

  - Advertisement -

  Ohri, qyteti i dritës

  Shkruan: Fahri XHARRA “ Disa emërtime gjeografike si Nishi , Shtipi ,Ohri iu erdhën Sllavëve nga goja e arbanasve, e cila ndoshta kishte mundur të...

  Iliret e dikurshëm të Austrisë së sotme

  Shkruan: Fahri XHARRA Kjo është harta gjeografike dhe politike e Austrisë së sotme. Aty i kemi miqt tanë austriak të cilët që shumë e shumë...

  Qyteti 5000 vjeçar në Kapadokia të Turqisë së sotme

  Shkruan: Fahri XHARRA “Ç’t’i besh nuk është faji im qe zotat kanë folur shqip dhe ne sot trashëgojmë gjuhen e tyre. Nefilimet (ne+te paret) ata...

  Shën Gjergji ishte Pellazg nga Cappadocia

  Shkruan: Fahri XHARRA Kapadokia e njohur si Hatti , që nga Koha e vonëshme e Bronzit ishte vendlindja e Hititëve – pellazg me qendër Hatusa....

  Kështjella e Vrajes – që nuk e përmendim kurrë

  Shkruan: Fahri XHARRA Jo shumë largë në kohë ishim aty ku nuk jemi sot, jo shumë moti jemi ata të atyhit që nuk jemi më. ...

  Qytetërimi në Sardenjë ka origjinë shqiptare

  A është Sardenja pjesë e Italisë ? Po, por i ka vetitë e posaçme të saja;natyra, kultura, tradita , gjuha. Sardenja , nga shumë...

  Dy popujt më të vjetër në histori: shqiptarët dhe hebrenjtë

  Shkruan: Fahri XHARRA Shikoni nga të doni, por e vërteta është e kthjellët si dita me dielli; dy popujt më të vjetër në histori janë...

  Kleopatra, bijë e të parëve tanë

  Shkruan: Fahri XHARRA Kleopatra  nuk ishte Egjiptiane por ishte Maqedonase , si e gjithë familja e saj që rridhte nga një prej te 12 gjeneralëve...

  Të parët e të parëve tanë në historinë e Britanisë

  Shkruan: Fahri XHARRA Edhe Perandoria Romake e lindur nga vet ne, që shkatërroi gati çdo gjë të vetën, e cila jetoi mbi një mijë vjet,...

  Mali i Zi u bë nga Shqiptarët në tokat Shqiptare

  Sipas të dhënave dhe artefakteve të fshehura me qëllime të caktuara ,e të cilat po dalin në shesh përditë e më tepër ,ne ishim...

  Arvareshu – kjo gjuhë protosarde ilirike

  E dini që gjuha arvareshu ishte gjuha protosarde ilirike, një gjuhë sarde paralatine me origjinë pellzgjike (shardane ) e folur në Sardenja ( Itali...

  Troja e vërtetë është në Shkodër

  Shkruan: Fahri XHARRA Eshtë shumë e çuditshme se si serbët kanë fakte dhe kanë guxim të shkruajnë ato gjëra historike, që ne as që kemi...

  Etruskët flasin Shqip edhe në Korsikë – FAKTE

  Shkruan: Fahri XHARRA Harta që e shihni e spjegon bukur shtrierjen e botës pellazge nëpër Europë. Kjo shtrierje duhet të jetë shumë kohë para Luftës...

  A ishim të posaçëm, ne shqiptarët?

  Shkruan: Fahri XHARRA Në lutjet e tona të përditshme, shqiptarët nuk e përmendim atdheun. I lutemi Zotit, i kërkojmë falje për gabimet e bëra. I...

  Gruaja që për 78 ditë ishte në aeroplan amerikan mbi Serbi është shqiptare

  Shqiptaro-amerikanja, Faruza Kallaba, është femra e parë, e cila gjatë intervenimit 78 ditësh të NATO-s mbi caqet serbe në Kosovë, kishte një rol shumë...

  Thesaurus – një thes me ar !

  Pregaditi – Fahri Xharra Më erdhi shumë keq kur e lexova këtë: The word thēsauros is of uncertain etymology (https://en.wikipedia.org/wiki/Thesaurus ) Pra, fjala thesauros qenka...

  Pse dalin në rrugë Arbëreshët e Argjentines ?

  Ja pse dalin në rrugë, në rrugët e Buunos Airesit, shqiptarët e Argjentines , sepse duan të tregojnë që janë gjallë , që frymojnë...

  Konferenca e Londrës 1912 – ndarja e tokave shqiptare . Pse ?

  Konferenca e Ambasadorëve i nisi punimet në Londër, më 17 dhjetor 1912 e vazhdoi deri, më 29 korrik 1913. Përcaktoi të ardhmen e Shqipërisë...

  Korfuzi është i Shqipërisë

  Shkruan: Fahri XHARRA Sa të hidhura janë vendimet e ndryshme në botë kur për interesa të caktuar të mohojnë pasjen e asaj që vet natyra...

  Albanella , qytetësa e bukur e themeluar nga shqiptarët

  Nga : Fahri Xharra Albanella e vendosur në brigjet e pasura me drunj ulliri u themelua nga shqiptarët e ikur prej qytetit Paestum në shek...
  - Advertisement -

  Must Read

  - Advertisement -