Categories
Histori Të gjitha

Kleopatra, bijë e të parëve tanë

Shkruan: Fahri XHARRA Kleopatra  nuk ishte Egjiptiane por ishte Maqedonase , si e gjithë familja e saj që rridhte nga një prej te 12 gjeneralëve te Aleksandrit te Madh  qe pas vdekjes se tij e kishin ndarë mbretërinë në mes vetit .Ajo kishte lindur ne vitin 69 para Krishtit  (69  –30 BC ), ishte e […]

Categories
Histori Të gjitha

Kleopatra, femra ilire e fisit Macedoni

Pasardhëse direkte e Aleksandrit të madh dhe e familjës që mbanin mbiemrin Ptolomei. Mbretëresha e Egjiptit./s.p/