fiset ilire

Autorë dhe studiues që kanë shkruar dhe argumentuar mbi historinë shqiptare

Për të gjithë skeptikët ,primatet më te pa epur ndaj etnosit shqiptar ,përfshi këtu akademikë dhe institucionin e saj ASH…

2 years ago

Thesari i fshehur i Ilirisë. Ja pasuria e mbretit Gent

Historia e popullit tonë është e lavdishme që në gjenezën e saj. Dhe pa dyshim një prej emrave më të…

2 years ago

Ilirët në sheshin e luftrave dhe mbretërive

Ilirët gjithmonë kanë qenë shoqëri e diskutuar në kontekstin e luftrave dhe midis dy qytetërimeve, atij grek dhe romak. Në…

2 years ago

Iliria në mbretërimin e Bardhylit, fakte e dilema

Mbreti Bardhyl mbahet i pari i një dinastie mbretërish ilire në antikitet ose në periudhën helenisike. Kjo periudhë karakerizohet nga…

2 years ago

Shqipëria e kohës së Cezarit…(Kur konsujt romakë jetonin dhe luftonin në Iliri)

Nga : Luan Rama Mundoheshim të bënim një shaka që ata ta gjenin, duke u thënë se ishte në brigjet…

2 years ago

Shtrirja e Fiseve ilire,dhe kultura e tyre gjer në Pamir e Kalesh të Himalajeve

Hundëzakët një fis më prejardhje ilire tashmë edhe sot e kësaj dite me tradita, gjuhë dhe zakone të ndryshme është…

2 years ago

Kleopatra, femra ilire e fisit Macedoni

Pasardhëse direkte e Aleksandrit të madh dhe e familjës që mbanin mbiemrin Ptolomei. Mbretëresha e Egjiptit./s.p/

2 years ago