mbreti gent

Kur Mbreti Genti doli hapur kundër Romës duke zgjedhur mbrojtjen e integritetit dhe të pavarësise politike të shtetit të Ilirisë

Shkruar nga : Lutfi Alia Mbreti Genti ose (Genci) doli hapur kundër Romës. Ai nuk pranoi t’i nënshtrohet, nuk bëri…

3 months ago

Mbreti Gent dhe fiset ilire LABEATE etj. Shkruar në shqip

GENC në mbretërinë e njohur ilire, ka kontribuar fort duke i shkruar këto monedha në gjuhën e vet, në gjuhën…

1 year ago

Gentiana, Bima e Mbretit Ilir me Aromë Malësie Shqiptare

E njohin si bar zemre, sanëz, kërrsanëxë, sancë, ksane, raven, lincurë - por emrin e ka Gentiana. Bëhet fjalë për…

1 year ago

Thesari i fshehur i Ilirisë. Ja pasuria e mbretit Gent

Historia e popullit tonë është e lavdishme që në gjenezën e saj. Dhe pa dyshim një prej emrave më të…

2 years ago