Tag: pamir

  • Shtrirja e Fiseve ilire,dhe kultura e tyre gjer në Pamir e Kalesh të Himalajeve

    Shtrirja e Fiseve ilire,dhe kultura e tyre gjer në Pamir e Kalesh të Himalajeve

    Hundëzakët një fis më prejardhje ilire tashmë edhe sot e kësaj dite me tradita, gjuhë dhe zakone të ndryshme është vendosur në Nuristan, në pjesën e Pakistanit,Pllaja e Hundëzës është 2300-2700 metra mbi nivelin e detit dhe tërë lugina rrethohet nga male me lartësi 6000-7500 metra mbi nivelin e detit. Banorët tregojnë histori se si ata janë ngulmuar…