Tag: Albanella

  • Albanella , qytetësa e bukur e themeluar nga shqiptarët

    Albanella , qytetësa e bukur e themeluar nga shqiptarët

    Nga : Fahri Xharra Albanella e vendosur në brigjet e pasura me drunj ulliri u themelua nga shqiptarët e ikur prej qytetit Paestum në shek e 11-të; qytetësa është e ndërtuar mu aty e fshehur nga syri i pushtuesve. Gjetjet arkeologjike gjenden në Muzeun Arkeologjik të Postumit si dhe në muzeun arkeologjik të Napolit. Është…