Categories
Histori Të gjitha

Deçani i shenjtë i shqiptarëve /Video

Çfarë fshihet në historinë e manastirit të Deçanit? Çfarë përfaqësojnë dokumentet e historiografisë serbe dhe manipulimi i opinionit? Përse nuk lejohen gërmimet arkeologjike dhe kush qëndron pas tyre? Për këto dhe shumë të tjera, shikojeni dokumentarin “Gjurmë shqiptare”, të gazetarit Marin Mema. /Top Channel/Shqip.info/

Categories
Histori Të gjitha

Shpellat në bjeshkët e Deçanit me vlera paleokristine në duar dhe kontrollē te sllavëve

Historia e lashtë e te parëve tanë në duar te ardhacakëve te vonëshëm. Kjo humbje e madhe eshte fale bashkepunimit ruso – osman , si dhe injorances se madhe te shqiptarëve..