Dardania

Pse Ulpiana 2 mijë vjeçare është lashtësi dardane?

Edi Shukriu vlerëson se qyteti dymijëvjeçar i Ulpianës dhe shumë objekte tjera trashëgimore nëpër lokalitete tjera, janë pasqyrë me të…

3 months ago

Justiniani I, bir shqiptari dhe Perandor mbi Perandorët

Justiniani ishte nip i Justinit të I dhe lindi në Bedriana në Dardani. Vendit të cilin e rriti ai ia…

2 years ago

Konstantini i Madh , gjak Dardano-Ilir

Kthim tek të parët tanë (shkrimi #2) Shkruan: Brilant GASHI Ilirët , kjo rracë e shquar pellazge nuk ishin vetëm…

2 years ago

Dardania e lashtë dhe Pellasge

Nga të gjitha ato që kemi thënë, nuk diskutohet, që Epirotët, Ilirët, Maqedonasit dhe Dardanët, janë të një race, të…

2 years ago

Kosova, 11 vite pavarësi! Nisin festimet, ekspozohet deklarata e shpalljes së Pavarësisë

Për 11-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, institucionet shtetërore kanë organizuar një varg manifestimesh. Ato, sipas agjendës zyrtare, kanë filluar më…

2 years ago

Shpellat në bjeshkët e Deçanit me vlera paleokristine në duar dhe kontrollē te sllavëve

Historia e lashtë e te parëve tanë në duar te ardhacakëve te vonëshëm. Kjo humbje e madhe eshte fale bashkepunimit…

2 years ago

Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve – Dardanëve

Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve Dardanëve

2 years ago