More

  fustanella

  - Advertisement -

  Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve – Dardanëve

  Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve – Dardanëve

  Fustanella një veshje Shqiptare

  Në shekujt XVIII - XIX, veshja që tërheq vëmendjen e shumë udhëtarëve të huaj, funksionarë, diplomatë dhe artistë dokumentues, është pikërisht fustanella. Në dokumentime të shumta të kohës, kryesisht nga udhëtarë anglezë, fustanella përshkruhet si veshje karakteristike e shqiptarëve, pavarësisht përhapjes që kishte kjo veshje përtej kufijve të sotëm të Shqipërisë.
  - Advertisement -

  Must Read

  - Advertisement -