Categories
Histori

Statuja e gjetur në bregdetin e Kalabris ka të vendosur Plisin në kokë

Kjo statuj e bronzt është gjetur në detrat e Italis,daton qe nga viti 450 para erës së re,dhe kështu tregon për Autoktonin Ilire të të gjith Mesdheut dhe Gadishullit Ilirik. Nj nga dy statujat e gjetura në vitin 1972 në detin Jon, në Kalabri të Italis. është një nga gjetjet me spektakolare te arkeologjis. Shpesh […]

Categories
Histori Të gjitha

Plisi – simbol i të zgjedhurve të Zotit!

Janë të shumtë studiuesit që pohojnë se « Historia fillon me shkrimin » . Por gjithashtu duhet të pranojmë se, përpara se njeriu të krijonte alfabetin, për t’u shprehur, ai ka vizatuar apo gdhëndur figura dhe simbole në kockë, objekte prej balte dhe faqe të gurrta.

Categories
Histori Të gjitha

Veza Kozmike ose Veza e krijimit të botës

Veza Kozmike ose Veza e krijimit te botes., ka qene e perhapur ne te gjitha kulturat antike te Mesdheut te populluara nga pellazget.

Categories
Histori Të gjitha

Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve – Dardanëve

Plisi dhe fustanella tek veshjet e Trojanëve – Dardanëve