Statuja e gjetur në bregdetin e Kalabris ka të vendosur Plisin në kokë

Kjo statuj e bronzt është gjetur në detrat e Italis,daton qe nga viti 450 para erës së re,dhe kështu tregon për Autoktonin Ilire të të gjith Mesdheut dhe Gadishullit Ilirik.

Nj nga dy statujat e gjetura në vitin 1972 në detin Jon, në Kalabri të Italis. është një nga gjetjet me spektakolare te arkeologjis. Shpesh është bërë pyetja se cfarë mban në kokë ky burrë nga antikiteti.

Ngjashmeria me plisin apo qeleshën shqiptare, veshjen e burrave shqiptare, është e dallueshme lehtë..!Tani statuja gjendet ne muzeun historik të Gjenovës,dhe hedhin mjaft dritë në antikën shqiptare..!


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *