Poezi Shqip

Cohu Shqiptar!

Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën ma dëgjoni. Të…

8 months ago

Dâshnia e shtetrrātun

Dâshnia e shteterrātun E dashtun le'ma buzën të ta puthTë ta puth deri n'agimLe të tretem, le të shkrihemN'buzte e…

1 year ago

Brahim (Ibish) Avdyli: Nën plafin e trishtë stacioni i poezive të mia

NËN PLAFIN E TRISHTË - STACIONI I POEZIVE TË MIA - Brahim AVDYLI Brahim (Ibish) AVDYLI: NËN PLAFIN E TRISHTË(Panoramë…

1 year ago

Naim Frashëri: O Atdhe! Je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhe

Atdheu O Atdhe ! Më je i dashur sa më s’ka!Më je nënë, më je motër e vëlla.Nga ç’ka rrotull…

1 year ago

Bagëti e Bujqësi nga Naim Frashëri

O malet' e Shqipërisë e ju o lisat' e gjatë! Fushat e gjëra me lule, q'u kam ndër mënt dit'…

2 years ago

Zogu dhe Djali – Naim Frashëri

Një zok të bukur zuri një djalë, Ay po dridhej dh'e i thosh ca fjalë: "Nukë të vjen keq që jam i…

2 years ago

Lutja e Naimit

Det i p'an'i mirësisë, q'emrin tënd s'e zë dot ngoje,Qysh e ngrehe gjithësinë pa lënë farë nevoje!Fali njeriut urtësinë, mirësinë,…

2 years ago

“Vallja e yjeve” – Lasgush Poradeci.

“Vallja e yjeve”  – Lasgush Poradeci. Letersia Shqiptare. Yjte – e ndezur si fengjillQe vertiten pale – pale,prej mosgjese zune…

2 years ago

Më dhimbsesh Atdheu im

E vranë dëshmorin, armiqtë, e mbi të u dedhën me tërbim.Ia prishën dhe shtatoren kur e panë në këmbë përsëri. Por s'mundën, që…

2 years ago