Brahim (Ibish) Avdyli: Nën plafin e trishtë stacioni i poezive të mia

NËN PLAFIN E TRISHTË – STACIONI I POEZIVE TË MIA – Brahim AVDYLI Brahim (Ibish) AVDYLI: NËN PLAFIN E TRISHTË(Panoramë e dytë e poezive nga dorëshkrimi im më ri) STACIONI I POEZIVE TË MIA1.Ku të kthehemprej të gjitha vargjevee të qetësojvetëm për pakzemrën cfilitur,atëhere mendoji shtruar prej dhembjesulur përballëshpirtit tim.2.Jeta ime e ka çdo herënga… Continue reading Brahim (Ibish) Avdyli: Nën plafin e trishtë stacioni i poezive të mia

Ish-ministri grek ‘ndez’ debate: Suliotët ishin shqiptarë, ne u kemi ‘vjedhur’ gjuhën

Ish-ministri grek, Theodoros Pangalos, ka shkaktuar një “tërmet” të vërtetë pas qëndrimit të tij të bërë publik në rrjetet sociale, ku deklaronte se suliotët ishin shqiptarë.  Përmes rreshtave, të postuar në Twittter, ai nënvizon se suliotët, që hodhën foshnjat e tyre nga Zalogo, si sot e 215 vjet më parë, duke preferuar më mirë të… Continue reading Ish-ministri grek ‘ndez’ debate: Suliotët ishin shqiptarë, ne u kemi ‘vjedhur’ gjuhën

Shqiptarët janë inteligjentë, trima dhe besnikë

Autori Aubrey Herbert, miku i madh i shqiptarëve, i cili në këtë vepër paraqitet me pseudonimin e tij Ben Kendim.Këtë libër kabotuar në vitin 1923 dhe kjo pjesë paraqet një shënim të shkurtër të historisë shqiptare që mbërthen periudhën e kohës otomane e deri në pavarësi.Shqiptarët janë dhe gjithmonë kanë qenë dashurues të mëdhenj të… Continue reading Shqiptarët janë inteligjentë, trima dhe besnikë

Kur shteti harron themeleuesin e vetë, Ismail Qemal Vlorën

Shqipëria e pas 90’ës dhe historia e saj shekullore kanë qënë nën interesat dhe këmbët e antishqiptarve të politikës. Dhe kjo sdo shumë shëmbuj, mjafton të shohësh monumentin gjigand dhe skandaloz të një tradhëtari dhe vrasësi patriotësh si Ahmet Zogu në mes të Tiranës… Si sot 99 vjet më parë mbylli sytë në Peruxhia të… Continue reading Kur shteti harron themeleuesin e vetë, Ismail Qemal Vlorën