Tag: Ismail Qemali

 • Kur shteti harron themeleuesin e vetë, Ismail Qemal Vlorën

  Shqipëria e pas 90’ës dhe historia e saj shekullore kanë qënë nën interesat dhe këmbët e antishqiptarve të politikës. Dhe kjo sdo shumë shëmbuj, mjafton të shohësh monumentin gjigand dhe skandaloz të një tradhëtari dhe vrasësi patriotësh si Ahmet Zogu në mes të Tiranës… Si sot 99 vjet më parë mbylli sytë në Peruxhia të…

 • Misteri i vdekjes së Ismail Qemalit

  Kaluan shum vite nga vdekja misterioze e Ismail Qemali, njeriu që më 1912 shpalli pavarësinë e Shqipërisë, në qytetin e Vlorës. Ai vdiq më 24 janar të vitit 1919 në Peruxhia të Italisë, pak momente para se të jepte një konferencë për shtyp. Deri më sot nuk ka një variant përfundimtar të vdekjes së tij,…

 • Çfarë tha Ismail Qemali në Vlorë?

  Çfarë tha Ismail Qemali në Vlorë?

  Sot anembarë botës ku ka shqiptarë, ka nisur festa e 105 vjetorit të pavarësisë. Në nder të kësaj dite të shënuar për çdo shqiptar rreth e rreth botës, po botojmë fjalën e Ismail Qemalit të mbajtur më 28 Nëntor 1912 në Mitingun e Madh në Vlorë. Fjalimi i plotë nga Ismail Qemali në ditën e…

 • Thënie Kombëtare nga Ismail Qemali

  Thënie Kombëtare nga Ismail Qemali

  “Qëllimi ynë kryesor është si të shpëtojmë atdheun nga kthetrat e armikut, të ruajmë nga rreziku i shfarosjes tepricat e ushtrisë dhe t’a forcojmë atë, për t’u përleshur me armikun. Kjo për ne është një çështje jetësore, njëkohësisht një detyrë e shenjtë për shefat e armatave.” Ismail Qemali me 9 dhjetor 1912