More

  Naim Frashëri: O Atdhe! Je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhe

  Atdheu

  O Atdhe ! Më je i dashur sa më s’ka!
  Më je nënë, më je motër e vëlla.
  Nga ç’ka rrotull më i shtrenjti ti më je,
  je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhe.

  Ty përditë nëna ime të ka parë,
  dheu yt në fund atë e pati marrë.
  Numëruar t’i pat lulet syri i saj,
  tek ti lindi, tek ti vdiq ajo pastaj.

  Ti ke parë gjysh-stërgjyshërit e mi,
  dhe eshtrat e tyre tretur i ke ti.
  O shpirt; teje ata kurrë s’qenë ndarë,
  pranë teje patën qeshur, patën qarë.

  Nëna ime vdiq, ndaj ty të kam sot nënë,
  nënë që s’ke vdekje kurrë, faqehënë.
  Begatoje, o imzot, ti këtë vend!
  Falu njerëzve mbrothësi e falu shend!

  Hi u bëfshin kurdoherë; armiqtë e tij!
  Gaz përjetë paçin zotërit e tij!
  I begatë, i lulëzuar qoftë ai,
  Një të ardhme pastë plot me lumturi!

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here