Më shum

  Zogu dhe Djali – Naim Frashëri

  Një zok të bukur zuri një djalë, 
  Ay po dridhej dh’e i thosh ca fjalë: 
  “Nukë të vjen keq që jam i mitur, 
  Si ti i vogël e s’jam dhe rritur? 
  Jam bir i vetëm e mëma më pret, 
  E kam lënë keq brenda në folet. 
  Dheu me dëborë qjith’ u mbulua, 
  Më s’ka mbetur dhe gjëkunt pothua! 
  Vuanj i gjori dit’ edhe natë 
  E s’gjenj dot asnjë druthë të thatë! 
  E sheh sa u prish fort i shkreti mot, 
  Urie vdiqmë, më s’durojmë dot, 
  Zemërsë sime i lidhe gur, 
  Po mëm’ e zezë q’ësht’ e sëmurë? 
  Kërkonj e kërkonj, e kam që dije 
  Që s’munt të gjenj dot gjëzë t’i shpije. 
  Ah! kjo e keqe këtu më pruri, 
  E gracka jote ra e më zuri!


  Më pret im mëzë, si ty jot ëmë. 
  Të mos t’i vete, ç’bënetë prëmë? 
  Të zesthitë na, përse na ngini? 
  Në punët tënë përse s’na lini? 
  Kam dhe unë shpirt dhe dua të rronj, 
  Të lëçinj, të breth, të los, të këndonj, 
  Unë, që s’kam ment, {si thotë njeriu), 
  Kujt i bëra keq? Ç’bëra un’ i ziu? 
  Le, mos më mundo, se Zoti të sheh, 
  Të mirën’ edhe të ligën’ e njeh, 
  E s’do të ligën, po do të mirën, 
  Do butësinë, nuk’ egërsirën, 
  Të drejtënë do dhe urtësinë, 
  S’do faqezinë e babëzinë, 
  Mua të lirë më bëri Zoti 
  përse me bën rob? Nga un, Ç’do ti?,.,. 
  Fjalët’ e zogut djali i dëgjoi, 
  Qau edh’ e puthi, pastaj e lëshoi.

  Latest news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Related news

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here