Më shum

  Lutja e Naimit

  Det i p’an’i mirësisë, q’emrin tënd s’e zë dot ngoje,
  Qysh e ngrehe gjithësinë pa lënë farë nevoje!
  Fali njeriut urtësinë, mirësinë, njerëzinë,
  Butësinë, miqësinë, dashuri, vëllazërinë
  Epu sheshevet lul’ e bar dhe pyjevet gjeth e fletë,
  Resë shi, aravet bimë e mos lerë gjë të metë,
  Fali erë trëndelinës, manushaqes, trëndafilit,
  Kalliut bukë, mizës pjesë, zogut ngrënie, zë bilbilit,
  E drurëvet epu pemë dhe uratë bagëtisë,
  Dërgo dhëmbj’ e kujdes për to në zëmërt të njerëzisë
  Epi pjergulls’ e vështit rrush dhe vozësë fali verë,
  Mos e lerë pa të kurrë, kurrë thatë mos e lerë
  Fali diellit flak e zjarr dhe hënës e yjet dritë,
  Edhe detit uj’ e kripë, gjithësisë jet e ditë.
  Yjtë le të vinë rrotull dhe njerëzit të punojnë,
  Të dëfrejn’ e të gëzohen dhe si vëllezër të shkojnë.
  Tregomu dhe shqipëtaret udhën e punës së mbarë,
  Bashkomi, bëmi vëllezër edhe fjeshtë shqipëtarë,
  Falmi, falmi Shqipërisë ditën e bardh’ e lirisë,
  Udhën e vëllazërisë, vahn’ e gjithë mirësisë.
  Nxirr të vërtetën në shesht, paskëtaj të mbretëronjë,
  Errësira të përndahet, gënjeshtëra të pushonjë.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here