Categories
Poezi Shqip

Zogu dhe Djali – Naim Frashëri

Një zok të bukur zuri një djalë, Ay po dridhej dh’e i thosh ca fjalë: “Nukë të vjen keq që jam i mitur, Si ti i vogël e s’jam dhe rritur? Jam bir i vetëm e mëma më pret, E kam lënë keq brenda në folet. Dheu me dëborë qjith’ u mbulua, Më s’ka mbetur dhe gjëkunt pothua! Vuanj i gjori dit’ edhe […]

Categories
Poezi Shqip

Lutja e Naimit

Det i p’an’i mirësisë, q’emrin tënd s’e zë dot ngoje,Qysh e ngrehe gjithësinë pa lënë farë nevoje!Fali njeriut urtësinë, mirësinë, njerëzinë,Butësinë, miqësinë, dashuri, vëllazërinëEpu sheshevet lul’ e bar dhe pyjevet gjeth e fletë,Resë shi, aravet bimë e mos lerë gjë të metë,Fali erë trëndelinës, manushaqes, trëndafilit,Kalliut bukë, mizës pjesë, zogut ngrënie, zë bilbilit,E drurëvet epu […]