Categories
Histori Të gjitha

Dokumentari i rrallë i 1976 për Lasgush Poradecin, liqenin dhe qytetin e Pogradecit/ Video

Pamjet filmike që risjell SCAN, i përkasin një dokumentari të vitit 1976 që i kushtohet Lasgush Poradecit (Llazar Gusho). Poeti dhe shkrimtari i madh shfaqet në dokumentar buzë liqenit e duke shëtitur në rrugët e Pogradecit. Poradeci është autor i dy vëllimeve me poezi “Vallja e yjeve” më 1933 dhe “Ylli i zemrës” më 1937. […]

Categories
Poezi Shqip

“Vallja e yjeve” – Lasgush Poradeci.

“Vallja e yjeve”  – Lasgush Poradeci. Letersia Shqiptare. Yjte – e ndezur si fengjillQe vertiten pale – pale,prej mosgjese zune fillPlot me jete- e mall te vale. Zume fill me dashuriQe kur bota zu te ngjizet,Pa sikush per shok te tijPervelohet edhe ndizet. Ndizet cas edhe per cas,E sikur s’ka te shuar,Pa pushtim i vete […]