More

  Dâshnia e shtetrrātun

  Dâshnia e shteterrātun

  E dashtun le’ma buzën të ta puth
  Të ta puth deri n’agim
  Le të tretem, le të shkrihem
  N’buzte e tua deti jem.

  M’ë le’ ta ndjej afshin tënd
  E ne të digjemi zajrr
  Gjersa zemra të më çmendet
  Në arom’ të gjoksit tand.

  Le’m që trupin të ta përkdhel’
  të ta puthë në pafundsi
  Derisa zemra të të dridhet
  Në afsh të zjarrit tem.

  Qe na djegë dalë nga dalë
  Pa e kuptuar se ça ndodhi
  Të firohemi sikur zjarr.

  Dt. 16. 03.2020.

  Ne buzë të puth

  Lehtë do vij të t’puth në gjumë
  E ti, as se si nuk do ta ndjesh’
  Vetëm në nadje kur të zgjohesh
  do ndërmëndësh si në andërr
  kush të puthi sot a dje.

  Buza jote trëndafil lagun me vese
  Buzën teme mbram’ e njomi
  Pa e ndjerë deri në agim.

  0:49 ‘ 17. 3 . 2019

  Mos fli e dashtun

  Eja më perqafo mirakandshëm,
  E zemrën ma ngrohe në këtë natë të acart’ dimni,
  Kur malet faqesh zbardhë janë nga bora,
  E kur qilla nxi asht’ nga tërbimi.

  Duket sikur ai do më hedhë me rrebeshë
  furtunash mbi mue!
  Pse mos ndokush mendon se jo
  edhe mbi jue.

  Lexues fat’keq të netëve të vona
  të mbrujtuna ndër sterset
  dhe ndështrashat e ditës,
  që kjanë e firon –
  harron vështirësitë e jetës tande
  në vargjet e mia të vrazhda?!

  Hiqi tej se m’nerin përthellë shpirtit ta shtin!

  Hej e dashtu zgjohu!
  Mos fli të lutem!
  Por eja ndër andrrat e mia, sëpaku,
  E bâne që prazmi jem
  Të ngihet në aromën tânde,
  Prej lulje prandvere.

  Bân’ që buza t’më ngrohet
  E zemra jeme ngri akull në prazëm,
  hareshëm të qeshë,
  pa mujtë me ja pa fundin andrrës a zhgjandrrës.

  E dashur mos fli!
  Rri zgjuet me mue
  E ndër biseda të âmbla,
  Ta harrojme acarin e ditës së shkume dâm,
  Qe u bjerrë e iku ndër eshtnat tona të kopatuna.

  Andrra vazhdon e fundi nuk i dihet,
  Edhe pse pritet dita të lindë,
  E bashkë me të gjumi me u shue.

  1. 2.2020, ora 2 mesnate.

  Puthmë e dashtun puthmë

  Deri në afsh, gjër në shkatrrim,
  Nëpër puthje të arratisemi nga ky ankth,
  nga ky rrënim.
  Le të ikim në eter’
  Dhe me engjujt të këndojmë,
  si fëmijë të lazdruar
  cep e n’cep qillit T’vallzojmë.

  Dt. 31. 1. 2020. Ora 23: 35

  Sy prej deti

  Në sytë e tu deti i pacak,
  Lundroj si marinare,
  Qe ka humbë në det t’pafund,
  E rrethe e carke sillet si i marrë.

  Në gjoksin tând m’lerē të pushoj,
  Aty të këndellem, të gjej pak qetësi,
  Të ik’ nga jeta plot ndështrasha
  Të gudulisem si fëmij.

  Me le’ të prehem âmbël but’,
  Që të udhëtoj nëpër eter
  Të ik’ nga zhurma, dhe pislleku …
  e të rilind edhe njëherë.

  Dt. 26. 01. 2020, ora 8 :50

  Nânës

  Nâne, unë e di se ti merzitesh
  Kurë pranë nuk më ke,
  E di se ndështrashat e mia
  jetën ta shterrin ndër eshtna.

  Madje tinzisht përlotesh,
  kur bijt’ e tu ndeshin në sadopak vështirsi,
  E Zotit shpesh i lutesh
  për shpritin e shpirtit tand,
  Tuj e çue zânin deri në fron të Hyjit.

  Nânat ngjajnë me Amën e Hyjit,
  Sepse vuejnë, kjajnë,
  çjerrën e vajtojnë
  për Golgotën e bijve të tyne.

  Për kryqzimet e tyne ndër kryqa shekujsh,
  Të venduemi mbi kondra nga diktatorët,
  Ma sakt’ nga padrejtësia e qënieve të mjera njerzore,
  Që të zvetnuem nga jeta kane harrue se janë bij,
  Vllezër e prind të dikujt,
  madje kanë harrue se lindën nga nji nânë,
  Përndryshe kurrë s’kishin me bâ padrejtësi.

  Nânë ti mos kjaj, as mos loto tingzisht për mue,
  Mos flej, as mos u zgjo me frikë,
  Se diçka e keqe dikun në një prit’
  pabesisht me ndodhë.

  Ti je bij’ fisi të moçëm rrahe me voj e me uthull,
  M’sue me dekje të rânda e me morte të m’dha,
  Rrite jetimë prej nji nanë burrnesh,
  Mâ me vlerë se shumë burra fisesh,
  Burrnue ndër kulla të moçme me kreni t’pashoqe.

  Ti je Nân’ ane fisnike, nuk të tremin andrrat e kqija,
  As zhurmat e pushkëve ndër luginat, e bjeshk’ve të nalta.

  E di, nânave zemrat iu kjâjnë,
  Kur bijt e tyne nuk ecin si duhet
  Në shtigjet e jetës,
  Por prap’ se prap burrneshat nuk përunjen,
  e as s’mërziten,
  sepse e njohin ngallnjimin e Nânës,
  Qe lnuri faqet me gjakun e birit të vet
  të venduem mbi kryq pa mujtë në ndihme me i shkue.

  Zemra vendit ju pat zhgule si shumë nânave,
  Që shikojnë vdekjen e tmerrshme e t’padrejtë
  të bijve të tyne
  Nder shekuj plot dredhi.

  Nânat duhet ta dinë mallkimin paralajmrues
  Të bâm nâne kryqin e randë
  e ferrat e nguluna për thellë rrashtës:
  “bija të Izraelit mos kjani e vajtoni mue por bijtë tuej”.
  Nân’ ti mos u mërzit për birin tand
  T’patakt, se gjanë e keqe gjâ s’e nget, –
  Pate thân’ plaku i moçëm në gurë të votrës.

  1.2.2020. Ora 2:17 mesnatë

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here