Tag: 5 maji

  • 5 maj dita e Dëshmorëve të Atdheut

    5 maj dita e Dëshmorëve të Atdheut

    Shënohet sot 5 Maji, Dita e Dëshmorëve të Atdheut. Ashtu si çdo vit tjetër, edhe sot pritet të zhvillohet ceremonia zyrtare e homazheve në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit. Zyrtarë të shtetit dhe politikës do të vendosin kurora me lule përpara memorialit “Nënë Shqipëri”, në nderim të të rënëve në luftën anti-fashiste. Pritet që sot…

  • 5 Maji/ Bashkia e Tiranës dhjetëra aktivitete për qytetarët dhe turistët

    5 Maji/ Bashkia e Tiranës dhjetëra aktivitete për qytetarët dhe turistët

    Bashkia e Tiranës organizoi sot një sërë aktivitetesh përkujtimore dhe festive me rastin e 5 Majit, Ditës së Dëshmorëve. Qindra qytetarë dhe turistë të huaj iu bashkuan aktiviteteve, që u shtrinë nga Sheshi “Skëndërbej”, Bulevardi “Dëshmorët e Kombit” dhe deri në Parkun e Liqenit Artificial. Në Sheshin “Skënderbej” banda frymore e qytetit ekzekutoi disa pjesë…